BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Prima Pagina

DESCRIERE

ANUNȚURI

Promovarea economiei sociale reprezintă o componentă care contribuie la realizarea a trei direcţii strategice din Cadrul Strategic  Naţional de Referinţă 2007-2013, respectiv dezvoltarea şi folosirea mai eficientă a capitalului uman în România, creşterea competitivităţii pe termen lung a economiei româneşti şi promovarea dezvoltării teritoriale echilibrate.

     Proiectul, “Promovarea în Comunitate a Economiei Sociale”,  POSDRU/14/6.1/S/5, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane CCI 2007RO051PO001 are ca obiectiv general promovarea în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia şi Sud-Est a economiei sociale ca şi componentă socio-economică viabilă pentru consolidarea unui sistem social echitabil, premisă pentru asigurarea dezvoltării durabile în România, contribuie la modalităţile de realizare a priorităţilor Planului Naţional de Dezvoltare a României 2007-2013, prin rezultatele pe care le aduce la promovarea ocupării şi incluziunii sociale, dezvoltarea  economiei rurale şi diminuarea disparităţilor de dezvoltare între regiunile ţării. 

     Economia socială reprezintă una din măsurile prin care se implementează în România Programul Naţional de Reforme 2007-2010, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea mediului de afaceri, consolidarea pieţii muncii, creşterea gradului de ocupare şi a ratei de participare pe piaţa muncii, îmbunătăţirea adaptabilităţii întreprinderilor şi lucrătorilor, în acord cu Liniile directoare integrate pentru creştere economică şi ocupare 2005-2008 care definesc politica de ocupare la nivelul Uniunii Europene.

      Economia socială este una din componentele care răspunde  simultan celor două linii strategice europene de ocupare, relansate prin Strategia de la Lisabona din martie 2005, respectiv creşterea dezvoltării economice şi ocupare. 

      Centrul de resurse pentru structurile economiei sociale din regiunea Sud Muntenia reprezintă parte din obiectivele specifice ale proiectului















































































































 

     În perioada 27 - 29  noiembrie 2011, s-a desfășurat la Bușteni  întâlnirea finală de lucru pentru realizarea strategiei de promovare a economiei sociale în regiunile Sud Muntenia și Sud-Est. 
    Întălnirea a fost organizată în cadrul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale - POSDRU/14/6.1/S/5/2988, implementat de Episcopia Soboziei și Călărașilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Ialomița.
    Pe parcursul celor trei zile de lucru, reprezentanți ai instituțiilor din cele 13 județe ale regiunilor Sud Muntenia și Sud-Est, au evaluat materialele elaborate în cadrul celor șase ateliere de lucru desfășurate în perioada septembrie - noiembrie 2011.
   Strategia de promovare a economiei sociale, reprezintă pentru fiecare regiune, documentul cadru ce va ghida desfășurarea activității Centrelor de Resurse pentru structurile economiei sociale ale celor două regiuni, având în vedere asigurarea sustenabilității celor două Centre de resurse pentru următorii trei ani.
.........................................................................................................................
       În cadrul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale - POSDRU/14/6.1/S/5/2988, implementat de Episcopia Soboziei și Călărașilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Ialomița, s-a desfășurat la Curtea de Argeș, în peroada 20-22 noiembrie, a treia întâlnire de lucru pentru realizarea strategiei regionale de promovare a economiei sociale și a structurilor economiei sociale în Regiunea Sud Muntenia.
   La această întâlnire au participat reprezentanți ai actorilor sociali din Regiunea Sud Muntenia, formatori în economia socială, reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai mediului economic din cele șapte județe ale regiunii: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Teleorman.
   Participanții la cea de-a treia întâlnire si-au manifestat dorința de a se implica atât în realizarea strategiei cât și în implementarea ei.
 
        

    In perioada August- Noiembrie 2011, se desfasoara seminariile de informare privind implementarea proiectului "Promovarea in Comunitate a Economiei Sociale" ...............

 

* în perioada 26.11.2010 a fost susţinut examenul de absolvire a programului de perfecţionare pentru ocupaţia de formator în economia socială. În urma examenului 48 de persoane au absolvit, urmând ca în perioada următoare să primească diplomele de formatori.

* în perioada 31.10.2010 - 07.11.2010 s-au desfăşurat cursurile de formare formatori în economia socială pentru 48 de beneficiari în cadrul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale, la Lacu Sărat (judeţul Brăila). Viitorii formatori au fost selectaţi din cele 13 judeţe a celor 2 regiuni, Sud-Est şi Sud Muntenia.

* în perioada 15-27 octombrie 2010 a avut loc înscrierea participanţilor în vederea selectării beneficiarilor pe baza formularelor de înscriere. Evaluarea în vederea selectării celor 39 de beneficiari s-a realizat în data de 28 octombrie 2010.


      *  în perioada 18-21 iulie 2010 cu prilejul celui de al treilea schimb de experienţă, o echipă de 5 persoane formată din echipa de management şi echipa de implementare a proiectului, s-a deplasat în oraşul Torino din Italia unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai cooperativelor sociale:  Piero&Gianni, Arcobaleno, Oltre il Muro, Agridea, La Cometa, La Porta, La Rosa Blu, Luci nella Citta, care fac parte din ”Consorţiul Social Abele Lavoro”  şi ai  “Fundaţiei Piazza dei Mestieri”.

*  în perioada 11-14 iulie 2010, în cadrul celui de al doilea schimb de experienţă, o echipă de 5 persoane formată din echipa de management şi echipa de implementare a proiectului, s-a deplasat în Catania unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai următoarelor firme de consultanţă şi formare: Arche Formazione e Consulenza, Heva Management, Neatos Management şi au fost realizate întâlniri cu echipa de management a Colegiului Camplus de d'Aragona, preşedintele şi vicepreşedintele  Camerei de Comerţ din Catania, preotul paroh  al   Bisericii  Ortodoxe din Catania, Asociaţia Banco Alimentare della Sicilia. 

     *   în perioada 24-28 ianuarie 2010 a fost realizat primul schimb de experienţă. O echipă formată din 5 persoane reprezentând echipa de management şi echipa de implementare a proiectului, s-a deplasat în Portugalia, oraşul Lisabona pentru un schimb de experienţă cu privire la conceptul de economie socială. Au fost efectuate vizite de studiu la Centrul Medical de Proximitate, Bairro do Armador, Centrul pentru Vârstnici, Quinta das Flores Departamentul de Economie socială, DEES, Muzeul San Roque, Biserica Santa Casa da Misericordia de Lisboa şi Centrul de educaţie, instruire şi asistenţă pentru tineri şi vârstnici, Aldeia de Santa Isabel din cadrul Organizaţiei Santa Casa da Misericordia. Delegaţia a participat la o conferinţă internaţională pe teme de economie socială. 

     *   în data de 21 ianuarie 2010, a avut loc deschiderea Centrului de Resurse pentru structurile economiei sociale din Regiunea Sud Est. Acest centru funcţionează în Galaţi, str. Nicolae Alexandrescu, nr. 37A şi deserveşte judeţele: Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa.

      *   în data de 18 ianuarie 2010, a avut loc deschiderea Centrului de Resurse pentru structurile economiei sociale din Regiunea Sud Muntenia. Acest centru funcţionează în Slobozia, b-dul Cosminului, bl. U27, sc. B, etj. 1, ap. 59 şi deserveşte judeţele: Argeş, Călăraşi, Ialomiţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

În anul 2011

* În data de 30 aprilie 2011 a fost publicat anuntul privind selectarea formatorilor care vor sustine seminariile de informare la nivelul celor 13 judete in care se implementeaza proiectul "Promovarea in comunitate a economiei sociale" (
Anunturi / Planificare seminarii de informare).

*  Începând cu data de 08.03.2011 a fost creat forumul de discuții pe teme de economie socială. Tuturor celor interesați vă adresăm invitația să vă conectați (
aici).

*   În secțiunea ”Utile” din cadrul acestui site a fost adăugată "
Platforma de informare  în domeniul economiei sociale". 
       Acest instrument îşi propune să consilieze pe cei interesaţi şi să ofere informaţii juridice şi fiscale actualizate cu privire la deschiderea de unităţi economice cu caracter social şi implementarea unei componente sociale în cadrul întreprinderilor existente.

* Absolvenții examenului programului de perfecționare pentru ocupația de formator în economia socială sunt așteptați începând cu data de 14.02.2011, la sediul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor pentru a-şi ridica certificatele furnizate de către Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, Filiala Ialomiţa - furnizor autorizat (Autorizaţie IL 000043/20.12.2006). Pentru detalii privind decontul, contactați
(aici) membrii celor două centre din regiunile dumneavoastră.

Î
n anul 2010:

Cautare

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
http://www.fonduri-ue.ro

Contact

Adresa: Str.Episcopiei, Nr.2 , Slobozia
 
Telefon:  0243/231.711;231.154
 
E-mail: ascmb_slobozia@yahoo.com
 
Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.